Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Organik Takipçi Nasıl Artırılır? Takipçi Kazanma
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
31 Aralık 2021, Cuma
Organik takipçi nasıl artırılır? Takipçi Kazanma
Sosyal medyada takipçi artırmanın yolları herkes tarafından araştırılıyor. Çünkü artık markalar ve kişiler ürünlerini hizmetlerini, düşüncelerini daha büyük topluluklarla paylaşmak istiyor.
 Organik takipçi nasıl artırılır? Takipçi Kazanma

Organik Takipçi Nasıl Artırılır?

Gerçek takipçi nasıl kazanılır? Buyrun cevabı…

Hitap Edeceğiniz Hedef Kitleyi Doğru Belirleyin

Sosyal medyada vereceğiniz reklamlarda hedef kitlenin doğru belirlenmemesi sizin için maddi kayba yol açar. Reklam vermeden önce önünüze çıkan hedeflemeler bölümünde kendi kitleniz için ayarlamalar yapmazsanız, reklamınız hedef kitlenizin içinde olmayan kimselere de gösterilir. Bu şekilde reklamlarınız gösterildikçe mali kayba yol açar ve hesabınıza takipçi de sağlayamazsınız.

Yorumlara ve Mesajlara Mutlaka Cevap Verin

Sadece reklamlarınızı yayınlamak yetmez. Reklamlar sonucunda sizin hesabınıza ulaşan ziyaretçilerin sorularına kısa zamanda, tatmin edici ve doğru cevaplar vermelisiniz. Bu şekilde müşteri kendisinin hem önemsendiği hissedecek hem de ilgili bir marka olduğunuzu düşünmesini sağlayacaktır.

Daha Çok Hikaye-Gönderi Paylaşın, Canlı Yayınlar Açın

Aktif bir sosyal medya hesabı takipçilerinizin ilgisini de canlı tutar. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta şu: Alakasız paylaşımlardan kaçınmalısınız. Bunun yanında ziyaretçi hesaba girdiğinde etkileyici bir bakışla karşılaşmak ister. Düzenli paylaşımlar yapın, tasarımlardan yararlanın. Ancak bunları yaparken de özgün olmaya dikkat edin. Kopya tasarımlar müşterinin gözünde pek de iyi algılanmaz. Ayrıca paylaşımlarınızın görselleri ve açıklamaları birbiriyle bağlantılı, birbirine uyumlu olmalıdır.  Canlı yayınlar açmak da müşteriye daha büyük bir şeffaflık bağışlamasından dolayı marka imajınız için etkili olabilir.

Takipçilerinizin Fikrini Alın

Mesela bir kampanya yapacaksınız. İki farklı kampanya hazırlayıp ve anket şeklinde bunu takipçilerine sunup onların tercih yapmasını sağlayabilirsiniz. Bu hem müşterinizin ihtiyacını anlamanıza yardımcı olur hem de takipçi sürece müdahale edebildiği için kendisini önemsenmiş hisseder.

Takipçilerinize Karşı Samimi Olun

Samimiyet satıcı ve alıcı arasındaki en güçlü bağdır. Ancak samimiyet dengesini iyi kurmalısınız. Takipçilerinizle nazik ve kibar bir dille konuşarak, postlarınızın açıklamalarını yazarken onlara sıcak bir anlatım tarzıyla yaklaşmak onlara yakınlaşmanızı sağlayacaktır. Kimse gergin bir işletmeden hizmet almak istemez.

Hashtaglerinizi Etkili Kullanın

Hashtaglarınız hesabınızın ilgi alanıyla ilgili olmalıdır. Aksi durumda alakası olmayan hashtagler hem profilinizi kalabalık göstererek göz yorar hem de gereksiz bir trafiğe neden olur.

Verdiğiniz Hizmete Dair Müşteri Memnuniyetlerini Yayınlayın

Tüketiciler, kendileri gibi tüketicilerin yorumlarını ve düşüncelerini daha çok önemserler ve güvenirler. Bu yüzden tüketici deneyimlerine sayfanızda hem görsel hem yazılar şeklinde yer vermelisiniz. Bu yol, diğer tüketiciler için somut bir kanıt oluşturur. Bu yüzden hesabınızda müşterilerin yorumlarına yer vermeniz sizin markalaşmanızı sağlar.

Hesap Yönetimi İçin Destek Alın

Bunların hepsini tek başınıza yapmak zorunda değilsiniz!  Siz isteklerinizi bildirin, biz hesabınızı bu istekler doğrultusunda yönetelim, siz de kendi hizmetinize odaklanın! J Vipot Reklam Ajansı olarak profesyonel sosyal medya danışmanlığı veriyoruz.

Ücretsiz bilgi almak için bize ulaşın…

Etiketler
sosyal medya danışmanlığı
sosyal medya
pazarlama
dijital pazarlama
sosyal medya yönetimi
organik takipçi nasıl artar
reklam ajansı
dijital ajans
vipot reklam danışmanlık
vipot reklam
vipot reklam ajansı
Be İn Digital